Tippek a klíma gazdaságos üzemeltetése
2017-02-01
Milyen a helyes klímatisztítás
2017-02-02

A baktériumok és a klíma avagy a legionella

 

A helyes és hatékony működés, illetve a tiszta levegő érdekében a klímákat ki kell tisztítani. A legjobbak azoknak a kilátásai, akik szakembert hívnak, hiszen ő nem csak a klíma tisztítás műveletét végzi el, de ellenőrzi a helyes működést is. Ennek köszönhetően a berendezés nem lesz tele baktériumokkal,  nem fog elromlani pont a legforróbb nyár közepén, s megfelelően elő van készítve a fűtésre is, mivel sajnos egyszer véget ér a nyár is.

Ami a legionella nevezetű baktériumot illeti, mára már 42 további faját fedezték fel s ezek közül bizonyítottan 16 darab képes legionellózis előidézésére.  A szervezetbe kerülő baktériumok egy hosszú lappangási idő után okoznak tüneteket, láz, fejfájás, izomfájdalom után tüdőgyulladás és száraz köhögés léphet fel, mely ellen az antibiotikumos kezeléssel lehet felvenni a harcot.

Ezen baktériumok elszaporodása elkerülhetű, a megbízható fertőtlenítéshez magas hőmérsékletre és hoszzú tartózkodási időre van szükség. Fokozott gondosságot igényelnek a közösséget kiszolgáó épületek, mint a kórházak, óvodák és iskolák

Így nagyon fontos, hogy a klíma megfelelő szaktudással és alapossággal legyen kitisztítva.

Keresse a Klímamágust bizalommal: 0670 2691518  info@klimamagus.hu