+36703172449
Oldal kiválasztása

Ne szenvedjen a melegtől!

Klíma állami támogatással

Otthonfelújítási program keretében 2022. december 31-ig 50%-os állami támogatás vehető igénybe klíma beépítésére, cseréjére!

Otthonfelújítási támogatás iránt érdeklődő vevőink részére rövid tájékoztató.

Hivatalos, teljes körű tájékoztató a Magyar Államkincstár oldalán érhető el > >

Kik igényelhetik?

N

Jogosultság alapja: gyermek

A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő -azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttesigénylőként – igényelheti.

N

1 év TB jogviszony

Az igénylő – együttesigénylés esetén legalább az egyik igénylőnek minimum 1 éves folyamatos TB jogviszonya megvan.

N

Nincs köztartozása

Az igénylőnek – együttes igénylés esetén mindkét félnek – az államiadóhatóságnál nincs nyilvántartott köztartozása

N

Saját ingatlan tulajdon

Az igénylő, illetve kiskorú gyermeke a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonihányaddal rendelkeznek,

Támogatás összege

A számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 Forint. (Maximum támogatás kihasználásához a  teljes felújítási költség  6.000.000 Ft)

A támogatás igénybevételének további feltétele, hogy a benyújtott számla tartalmazzon anyagköltségen kívül munkadíj számlát is.

A támogatás összegében 50-50%-ban szerepelhet az anyagköltség és munkadíj! (3.000.000 Ft támogatás esetén a munkadíj és az anyag számlának is el kell érnie a támogatás felét vagyis 1.500.000 Forintot. Ha pl.  6 millió forintos felújításnál 5 millió forint az anyag és csak 1 millió forint a munkadíj, akkor a kisebb összeg, jelen esetben az 1 millió kétszeresét, vagyis 2 millió forintot fizet ki támogatásként az államkincstár, hiszen a támogatás 50-50% anyag munkadíj arány így jön ki!)

 

Támogatás igénylése

A támogatás a lakáson végzett építési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december31-ig igényelhető az államkincstártól.

Támogatás igénybe vehető klímaberendezés beépítésére, cseréjére. Ezen kívül jogszabályban meghatározott nagyon sok egyéb építési tevékenységre.

 

 

Segítünk Önnek

Vállalkozásunk teljes mértékben partner abban, hogy Ön igénybe tudja venni új klímaberendezéséhez maximálisan az otthon felújítási támogatást. Ezért a kincstár által ajánlott vállalkozói szerződést használjuk és jogszabályban meghatározott számlát állítunk ki, melyet elfogadnak a támogatás igénylésekor!

Ha egy klíma felszerelve pl. 300.000 forintba kerül, akkor úgy lehetséges utána a maximális 150.000 forint állami támogatást igénybe venni, hogy a vállalkozói szerződésben és a kiállított számlában legalább 75.000 forint a munkadíj (felszerelés, beüzemelés)

( A támogatás 50%-a, vagyis a teljes költség minimum 25%-a kell a munkadíjnak lennie).

 

Your Health Starts Here

Flexible appointments and urgent care.

Or call — 344 532 2352

“Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Duis mollis est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula eget lacinia odio sem nec elit. Curabitur blandit tempus porttitor”

Brett Vasquez

Patient

Meleged van hűt, fázol fűt!

Petrányi Lajos | www.klimamagus.hu

(+36) 70 317-2449

petranyi.lajos@gmail.com