+36703172449

Ebből a bejegyzésből megismerheted, hogyan lehet a klíma beltéri egységét otthon kitakarítani.

A tulajdonosnak csak a szűrőket szabad tisztítani! Ebben a cikkben ezt mutatom be.
Ennél nagyobb mértékű, készülék szétszedésével járó takarítást csak szakképzett klímaszerelő végezhet! Ha nem vagy az, inkább ne próbálkozz vele!

Figyelmeztetés! Első és legfontosabb, mielőtt munkához látsz, áramtalanítsd a készüléket! (Kapcsold le a kismegszakítót, vagy húzd ki a villásdugót.) A távirányító kikapcsolásával nem áramtalanítod a készüléket, az nem elég! Csak áramtalanítás után kezdj a munkának.

 

A képen láthatod, hogy a klímában lévő szűrő, extrém módon el tud koszolódni.

A szűrő mosásával két dolgot nyerhetsz:

  1. Tisztább és egészségesebb lesz a levegő, hiszen az összegyűjtött szennyeződésen átáramló levegő rengeteg port, baktériumot, gombát juttat vissza a helyiségbe.
  2. A készülék energiatakarékos és hosszabb élettartamú lesz, mivel szennyeződés nem gátolja a légáramlást.
Fedél felnyitása

Lássunk neki a munkának! Áramtalanítás után, keresd meg a klíma fedelének a két szélén lévő fülecskét. A kezeddel a készüléket lefogva, mutató újjal a fülecskén próbáld a fedelet felpattintani. Ha nem sikerül szemből egyszerre két kézzel, akkor próbáld meg először az egyik oldalon, majd a másikon. Ha sikerült, akkor a fedelet óvatosan ütközésig nyisd fel. Majd ütközésnél egy kicsit még megemeled, akkor kitámasztott állapotban marad a burkolat. Vigyázz! Ha nagyon régi a készülék a műanyag elöregedhetett és a fülecskék könnyen letörhetnek. Ha ez előfordul, a készülék működésére semmilyen káros hatással nem lesz. Csak nem marad úgy a fedél. A képek nagyíthatók!

Vedd ki a szűrőt

A fedél felnyitásával hozzáférhetővé vált a két szűrő. A szűrőt úgy tudod kivenni, hogy az alsó felét kicsit megemeled, hogy a szűrő 2 fülecskéje kijöjjön a helyéről. Miután kiakasztottad a szűrő lefelé kihúzható a készülékből. Ha lehet ne rázd, ne forgasd, rengeteg por lehet rajta! Vidd olyan helyre, ahol majd el tudod mosni (kerti csaphoz, kádba, zuhanytálcára vagy mosdóhoz). Ha a szűrőben van betét azt érdemes kivenni, mert az általában papír alapú és nem mosható. A betéten lévő fülecskéket kell kiakasztani és kivehető a betét. A papír betét mindkét oldalát porszívóval tisztítsd meg.

Mosd el a szűrőt

Zuhany, vagy kerti csap alatt mosd el a szűrőt. Utána törölközővel, vagy konyhai papírtörlővel szárítsd meg. Ha kicsit nedves marad az nem jelent problémát, lényeg, hogy ne csöpögjön belőle a víz. A szűrőt helyezd vissza a klíma készülékbe! Figyelj arra, hogy a szűrőn lévő kis fülecskék a helyükre kerüljenek!

Klíma fedelének visszazárása

Miután a szűrőket visszahelyezted, csukd le a klíma fedelét! Figyelj arra, hogy a fedél tökéletesen visszakerüljön a helyére. Az első képen csak le van csukva, de a készüléken lévő patentok még nem fogják, ahhoz hogy ténylegesen a helyére kerüljön a második képen jelzett három pontban- két szélén és a közepén- kell a készüléket határozottan megnyomni. A bepattanás általában jól hallható!

Klíma karbantartás

A klíma otthoni takarításán felül a készülék karbantartását klímás szakemberrel érdemes elvégeztetni szezononként. Karbantartás során a beltéri egységet speciális klíma mosószerrel beáztatjuk, majd nagynyomású mosóval tisztára mossuk. Végén fertötlenítjük. Mosózsákos eljárásnak köszönhetően a klíma környezetét teljes mértékben megóvjuk.

Ezzel a karbantartással olyan tisztává varázsoljuk klímádat, mintha új lenne!

Készséggel állunk rendelkezésedre Kecskemét és környékén!

A következő képeken láthatod, mennyire szennyezett tud lenni a klíma belseje. Ez a ventilátor nem csak a levegőt, hanem a spórákat, gombákat és baktériumokat is befújja a helyiségbe, melyek komoly betegséget okozhatnak!

„Korábbi években a klímás karbantartás csak annyi volt, hogy befújtak valamilyen fertőtlenítőt és kész is volt. Ilyen zsákos mosást még nem láttam, annyi trutyi jött ki a klímából, hogy nem hittem a szememnek! Tuti, hogy ezután minden évben így fogom kitisztíttatni és mindenkinek ajánlom, hogy önmaga és családja egészsége érdekében mosassa ki!”

Nagy Noel

Kecskemét

Klíma karbantartás

Kecskeméten és környékén!

Petrányi Lajos

+(36) 70 317-2449

kapcsolat@klimamagus.hu